Volledig zuiver water !

Het unieke waterbehandelingssysteem van IONIC bestaat uit omgekeerde osmose. Dit is een zeer economisch en effectief waterzuiveringsproces dat bestaat uit volgende 7 stadia:

1. Kiemdodende ultraviolette straling

(ZERO)

UVGI is een desinfecteermethode die gebruik maakt van ultraviolet licht met voldoende korte golfl engte dat micro-organismes in het water dood. In waterbehandelings systemen is dit zeer eff ectief tegen bijv. de ‘Legionella Bacterie’.

3. Carbonfilter

(ZERO - IV4 - Q)

Carbonfilters verwijderen chloor, bezinksel en vluchtige organische verbindingen van water. Wanneer deze niet verwijderd worden kunnen ze de omgekeerde osmose filter beschadigen. Actieve koolstof neutraliseert het ozon gas na verwijdering.

5. Waterverzachter

(ZERO)

Om calcium en magnesium ionen om te zetten in zout-ionen wordt een uitwisselingshars gebruikt. Hoewel dit proces het aantal TDS (totaal opgeloste deeltjes) niet verlaagt, vermindert het wel de schade aan de omgekeerde osmose filter en voorkomt het dat kalk kan neerslaan op de filter. Dit type hars wordt gegenereerd met een zoutoplossing.

7. De-ionisatie filter

(ZERO - IV4 - Q)

Twee types van ionen uitwisselingsharsen worden gebruikt om de overgebleven laatste ionen om te zetten in waterstof en hydroxide (een gelijkaardige vorm van zuurstof) om ons exact te geven wat we willen, H2O.

2. Laag niveau ozonisatie

(ZERO)

Ozonisatie is een desinfectie methode met ozon. Ozon is een gas met sterke oxiderende eigenschappen voor het vernietigen van een hele reeks Pathogenen en Prions. Dit voorkomt het ontstaan van een bio-fi lm en verlengt de levensduur van de filter.

4. 5-micron sediment filter

(ZERO - IV4 - Q)

Deze micron filters verwijderen vaste deeltjes die groter zijn dan 0.005 mm. Dit verzekert de werking van de omgekeerde osmose filter.

6. Omgekeerde osmose

(ZERO - IV4 - Q)

In dit finaal stadium wordt water onder druk door een semi-doorlatend membraam (omgekeerde osmose filter) geperst. Hierdoor wordt tot 99% van de opgeloste vaste stoffen werwijderd, zelfs in gebieden met zéér hard water. Om een optimale werking te verzekeren moeten de membranen regelmatig gecontroleerd worden.

© 2024 - WIJNEN BVBA • ALDUS web & design strategie